Framematen

Hoe bepaal ik de juiste framemaat?

Het is van belang bij het aanschaffen van een nieuwe fiets dat u de juiste hoogte kiest. Meet uw binnenbeen lengte door met uw benen +/-15 cm uit elkaar te gaan staan en de afstand tussen de grond en kruishoogte te meten, deze uitkomst vult u in bij onze berekenmodule. Als de uitkomst tussen 2 maten in ligt geldt de volgende vuistregel. Bij een meer sportief karakter van het gebruik van uw fiets neem dan het eerst kleinere frame. Bij een meer tourkarakter van het gebruik van uw fiets neem dan het eerst grotere frame.
Belangrijk, voor fietsen met een geveerde zadelpen geldt het volgende. De vuistregel is dat u dan 4 cm van de meest ideale framemaat aftrekt.

Natuurlijk kunt u ook de framemaat van uw”oude” fiets opmeten. Dit is de afstand vanaf het einde van de zitbuis tot aan het hart van de trapas. Zoals hierboven vermeld, geldt voor fietsen met een geveerde zadelpen een correctie van 4 cm.
Onderstaand overzicht van de kledingmaten, gekoppeld aan de inchmaten van de kinderfietsen. Dit is een handig hulpmiddel om de grootte van de kinderfietsen (altijd vermeld in inchmaten) te zoeken. Met de inchmaten wordt bedoeld “de grootte van de wielen.Résultat de recherche d'images pour

Winkelwagen